Sofia Arvidsson, tennisstjärna som numera är sportchef inom padel, besöker Executive Clubs frukostmöte.

Tenniskarriären:
Sofia Arvidsson blev professionell tennisspelare 1999 och debuterade på WTA-touren 2000. Hon nådde sin första internationella framgång 2001, då hon spelade final i juniorsingeln i Grand Slam-turneringen Australiska öppna. Arvidsson har hittills (januari 2014) under karriären vunnit två singeltitlar på WTA-touren och 18 i ITF-arrangerade turneringar. I maj 2006 rankades hon av WTA på 29 plats i singel, vilket är hennes hittills främsta placering. I dubbel har Arvidsson vunnit 1 WTA-titel och 13 ITF-titlar. Till alla meriter och titlar inom tennisen kan tilläggas deltagande i två OS.

Övrig sport:
Som ung vann hon även SM-guld i bordtennis, regionmästerskap i simning samt spelade fotboll i IF Centern till 13 års ålder. Hon spelade tillsammans med bland annat Peter Larsson, numera Helsingborgs IF. Sofia vann SM guld i padel förra året och kom även fyra i lag-VM 2016.

Som många vet så kommer Sofia från Halmstad och är väldigt populär i moderklubben Söndrums TK.

Bild: Sofia Arvidsson