Lennart Käll, född 19 november 1958, är en svensk företagsledare. Sedan 2011 är han verkställande direktör för Svenska Spel. Källs karriär innefattar befattningar och VD-poster inom bland annat inom Trygg-Hansa, SEB-koncernen (Trygg-Finans), Ica Banken, Ticket Travel Group och Wasa Kredit.

Lennart Käll har även suttit i ett antal styrelser i flera olika branscher. Han är 2017 vice ordförande i Länsförsäkringar Stockholm. 2002 blev han utsedd till ”Årets bankchef” av Veckans Affärer; vid tillfället var han VD för ICA Banken.

Lennart Käll har på Svenska Spel framförallt aktivt drivit frågan om spelansvar för att minska antalet spelberoenden och missbrukare. Han har sedan 2012 drivit frågan om matchfixning och åtgärder som bör vidtas för att minska möjligheten att manipulera idrottsresultat.

I april 2016 blev Lennart Käll överfallen och utsatt för rån och försök till kidnappning. Detta skedde när han stoppades i sin bil på väg till jobbet av beväpnade personer som bland annat bakband honom.

Lennart Käll har meddelat att han efter 7 år som VD säger upp sig och kommer lämna i sommar. Han lämnar över nu då spelmonopolet kommer att brytas upp. Lennart kommer tala om den nya spelbranschen efter monopolet, matchfixing och vad händer, vidare kommer han att beröra sin nyutkomna bok som handlar om den morgon som han rånades under pistolhot utanför sitt hem i Ekerö. I somras talade Lennart om detta i programmet Sommar i P1.

Information från Wikipedia. Bild: Magnus Backe, Distance.